Dat is geweldig! Je kan rechtstreeks contact opnemen met onze Account Manager Fietsformules, via de Teampagina die je hieronder terugvindt. Ook via het algemene contactformulier kan je met B2Bike contact opnemen. Daarnaast kan je steeds een informatiebrochure aanvragen, dat we jou per email bezorgen.
Een van de verloningselementen die gebruikt kunnen worden om een leasefiets aan te bieden is een zogeheten "cafetariaplan". Deze benaming is niet meer of minder dan het inzetten van de 13e maand, de bruto-eindejaarspremie, of het vakantiegeld van de werknemer om een fietsleasing te starten. Door het bruto-nettoverschil is deze regeling voordeliger dan een privé-aankoop. De formule is speciaal populair bij o.a. federale ambtenaren en onderwijspersoneel. Lees HIER alvast meer over de formule voor scholen en onderwijspersoneel!
Als werkgever kan je een wettelijke fietsvergoeding toekennen van max. 35 cent per kilometer, tot maximum 3.500 EUR per jaar. Omdat een bedrijfsfiets niet wordt beschouwd als een voordeel voor alle aard, wordt de werknemer hierop niet belast. Om van dit voordeel te kunnen genieten moet de werknemer de fiets gebruiken voor de verplaatsingen tussen de woonplaats en de plaats van tewerkstelling. Neem gerust contact met ons op om na te kijken welke fietsvergoeding op sectorniveau geldt, of klik HIER voor meer info.
Afhankelijk van het afmonteren en de beschikbaarheid van de fiets kan dit gaan van 1 week tot verschillende weken (bv. bij custom fietsen). Ook een vakantieperiode kan een rol spelen bij het goedkeuren van een fiets. De werknemer kan het dossier online opvolgen via zijn/haar persoonlijke code en weet dus steeds in welk stadium de aanvraag zich bevindt én wie te contacteren bij bijkomende vragen.
Een voortijdige beëindiging van het contract is mogelijk mits de betaling van een verbrekingsvergoeding als de fiets terug inleverd wordt. Bij een overname van de fiets bekijken we de nog openstaande schuld om de overnameprijs te bepalen.
B2Bike werkt samen met een netwerk van meer dan 800 zelfstandige fietsenwinkels over heel België en de grensstreek. Deze winkels werden geselecteerd op basis van hun professionalisme, en dat weerspiegelt zich ook in het merkenpallet dat ze verdelen. Zowat elk kwalitatief fietsenmerk dat er in ons land verdeeld wordt, is wel te vinden in ons netwerk. Op de 'Dealer-locator' op deze website kan u filteren op uw favoriete merk om een beter beeld te krijgen van het totaalaanbod.
Bij B2Bike heb je een vrije keuze tussen de fietsmerken die in ons netwerk te vinden is. Vanuit ons dealernetwerk van +800 fietsenwinkels heb je een aanbod van ontzettend veel merken, die ondersteund worden door de dealer. Dit geeft een kwaliteitsgarantie zodat je de fiets veilig en wel voor je verplaatsingen kan gebruiken. Wel moet je steeds rekening houden met de vereisten van jouw werkgever, die bepaalt welk fietstype je al/niet mag afnemen (racefiets / bakfiets / elektrisch / speed-pedelec, etc..). Binnen die voorwaarden ben je dus in principe volledig vrij in de keuze van de fiets uit ons dealer-netwerk !
Het is belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met je fietsenwinkel om een nieuwe sleutel aan te vragen. Stuur ook een e-mail naar ons waarin je aangeeft dat je een sleutel bent kwijtgeraakt en een nieuwe hebt aangevraagd. Zo voorkom je mogelijke problemen met de verzekeraar in geval van een incident later.
Als je reeds een ART2 slot hebt om de fiets vast te maken aan een vast punt vanuit een vorige leasing, mag dit in sommige gevallen meegenomen worden naar een volgende leasing.
Absolute voorwaarden zijn in dat geval dat het sleutelnummer van dit slot wordt doorgegeven ten laatste bij het versturen van het ontvangstbewijs en dat de twee originele sleutels nog in uw bezit zijn.
Onderhoud zit meestal mee vervat in jouw leasebedrag, waarbij je keuze hebt uit 3 formules, in functie van hoe intensief je je fiets gebruikt en wat jouw B2Bike dealer adviseert. Om een goed onderhoud te garanderen, krijg je bij je fiets een B2Bike servicepas. Na elk onderhoud zal de winkelier je kaart scannen om het onderhoud af te rekenen. De servicepas kan enkel besteed worden bij de winkels die deel uitmaken van het B2Bike netwerk. Indien een onderhoud buiten het netwerk wordt uitgevoerd, dien je dus zelf in te staan voor de afrekening. Het saldo van de servicepas kan steeds online geraadpleegd worden via onze customer webpagina.
Kijk bij het nemen van de lease vooraf goed na of pechhulp in het pakket zit en weet vervolgens bij welke pechdienst je aangesloten bent. Dit kan de B2Bike pechbijstand zijn, ofwel VAB, of ALD Assistance (Touring). Twijfel je? Kijk op de fiets zelf of je een sticker vindt met het juiste contactnummer of neem contact met ons op ( 03/ 295 92 58 (tijdens de kantooruren)). Zit je bij B2Bike pechbijstand via een rechtsteekse leasing bij B2Bike? Fantastich, dit is alvast het contactnummer: +32 (0)3 253 61 72 (24u/24u en 7/7). Als je leasing via ALD, Alphabet, Arval of J&T gaat, kan je de Noodnummers in het onderdeel 'Pechhulp' op onze Servicepagina terugvinden.
Bij een diefstal is snel reageren de boodschap. Er moet zo spoedig mogelijk aangifte van de diefstal worden gedaan bij de politiediensten met daarin de vermelding van de omstandigheden en de framenummer van de fiets. Met het verslag, de PV (en/of andere vereisten), zal de verzekering/leasemaatschappij een beslissing nemen of er een nieuwe bestelling geplaatst mag worden. Bij tussenkomst van de verzekering heb je in tussentijd recht op een vervangfiets.
Ja hoor, dat kan! Ga gerust naar een fietsenwinkel in ons netwerk, zij kunnen je een berekening op maat bezorgen onder de formule "4 Entrepreneurs" en je adviseren welke fiets het beste bij jou past. Na de bezorging van de leaseofferte aan B2Bike, stellen wij je op de hoogte of de leasing wordt goedgekeurd.
Bij onze "4 Entrepreneurs"-formule hanteren we de standaard looptijd, namelijk 36 maanden.
Ja, dit kan. Er zijn in dat geval twee mogelijkheden: de fiets wordt overgenomen met de betaling van de nog openstaande schuld, of de fiets wordt terug binnengebracht bij de dealer en er wordt een verbrekingsvergoeding betaald. Neem voor vragen contact op met [email protected].
Je lokale fietsenwinkel zal niet enkel je fiets leveren, deze dealer staat ook in voor het onderhoud en de herstellingen. Het onderhoud zit mee vervat in je leasebedrag, waarbij je de keuze hebt uit 3 formules, in functie van hoe intensief je je fiets gebruikt en wat de fietsenwinkel adviseert. Om het onderhoudsbudget op te volgen, krijg je bij je fiets een B2Bike servicepas mee. Na elk onderhoud zal de winkelier je kaart scannen om zo het onderhoud af te rekenen. Het saldo kan steeds geraadpleegd worden via onze customer webpagina.
Om lid te worden van het B2Bike netwerk moet je een aanvraag indienen via het online formulier dat je HIER vindt. Na deze aanvraag zullen wij een analyse doen en contact opnemen. Vul het formulier daarom goed en volledig in, zodat wij een goed inzicht krijgen of een samenwerking voor ons beiden gunstig is.
Fietsonderhoud zit vaak in de lease vervat onder de vorm van een servicepas. Met dit tegoed of vooraf vastgesteld buget van 1, 2 of 3 sterren, kan de fietsgebruiker het onderhoud van de fiets betalen. Opgelet, met het onderhoudstegoed mogen enkel transacties betaald worden die ook effectief onder de noemer van onderhoud of herstelling vallen. Het is dus niet toegestaan om het onderhoudsbudget te gebruiken om een speciaal stuur, zadel of een helm te bekostigen. Wel is het bvb toegestaan om smeermiddelen en reinigingsproducten te kopen voor gebruik op de leasefiets, net zoals het toegestaan is om bvb een reserve binnenband of bandenreparatieset te kopen.
Het saldo op een kaart kan je steeds checken via de website: https://www.b2bike.be/nl/customer. Indien het onderhoudstegoed opgebruikt is vooraleer de looptijd van het contract afgelopen is, dan zullen de verdere kosten voor onderhoud door de klant ter plekke aan de fietsenwinkel te voldoen zijn. Een eventueel resterend tegoed op het einde van de contractuele periode blijft besteedbaar, en dat tot een maximum van 5 jaar na het initiële activeren van de Servicepas in kwestie. Je kan bij twijfel de startdatum altijd navragen bij B2Bike!
Kijk eerst na of dit toegelaten is bij zijn/haar werkgever. Als het antwoord positief is, dan hebben wij een kopij nodig van de ID-kaart, het Europees gelijkvormingheidsattest (COC) en het E705 document. Opgelet: je mag de speed pedelec niet uitleveren indien de nummerplaat en boorddocumenten nog niet tot bij jou zijn aangekomen.
Ons team staat klaar om u verder te helpen.