Veel gestelde Vragen

Fietseleaseplan: wat werkgevers willen weten

Ik wil een fietsformule aanbieden, hoe neem ik contact op?

Dat is geweldig! Je kan rechtstreeks contact opnemen met onze External sales mensen, die je hier terugvindt. Ook via ons contactformulier kan je met B2Bike contact opnemen. Daarnaast kan men ook steeds een informatiepakket aanvragen, dat we vervolgens per email opsturen.

Welke levertijden mag ik verwachten voor een fiets?

Afhankelijk van het afmonteren en de beschikbaarheid van de fiets kan dit gaan van 1 week tot verschillende weken (bv. bij custom fietsen). Ook een vakantieperiode kan een rol spelen bij het goedkeuren van een fiets. De werknemer kan het dossier online opvolgen via zijn/haar persoonlijke code en weet dus steeds in welk stadium de aanvraag zich bevindt én wie te contacteren bij bijkomende vragen.

Wie betaalt de rekening als een fiets wordt overgenomen of de verbrekingsvergoeding bij vroegtijdig einde van een contract?

Een voortijdige beëindiging van het contract is mogelijk mits de betaling van een verbrekingsvergoeding als de fiets terug inleverd wordt. Bij een overname van de fiets bekijken we de nog openstaande schuld om de overnameprijs te bepalen.

Waar kunnen werknemers terecht voor de aanschaf van een fiets?

B2Bike werkt samen met een netwerk van meer dan 800 zelfstandige fietsenwinkels over heel België en de grensstreek. Deze winkels werden geselecteerd op basis van hun professionalisme, en dat weerspiegelt zich ook in het merkenpallet dat ze verdelen. Zowat elk kwalitatief fietsenmerk dat er in ons land verdeeld wordt, is wel te vinden in ons netwerk. Op de 'Dealer-locator' op deze website kan u filteren op uw favoriete merk om een beter beeld te krijgen van het totaalaanbod.

Fietseleaseplan: wat werknemers willen weten

Mag ik elk fietsmerk kiezen?

Bij B2Bike heb je in tegenstelling tot sommige andere leasemaatschappijen vrije keuze van fietsmerk dat in ons netwerk te vinden is. Vanuit ons dealernetwerk van +800 fietsenwinkels heb je een aanbod van ontzettend veel merken, die ondersteund worden door de dealer. Dit geeft een kwaliteitsgarantie zodat je de fiets veilig en wel voor je verplaatsingen kan gebruiken. Wel moet je steeds rekening houden met de vereisten van jouw werkgever, die bepaalt welk fietstype je al/niet mag afnemen (racefiets / bakfiets / elektrisch / speed-pedelec, etc..). Binnen die voorwaarden ben je dus volledig vrij in de keuze van de fietsmerken die binnen ons netwerk te vinden zijn!

Ik heb een sleutel van het fietsslot verloren.

Het is belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met je fietsenwinkel om een nieuwe sleutel aan te vragen. Stuur ook een e-mail naar ons waarin je aangeeft dat je een sleutel bent kwijtgeraakt en een nieuwe hebt aangevraagd. Zo voorkom je mogelijke problemen met de verzekeraar in geval van een incident later.

Mag ik een goedgekeurd ART2-slot overnemen?

Als je reeds een ART2 slot hebt om de fiets vast te maken aan een vast punt vanuit een vorige leasing, mag dit in sommige gevallen meegenomen worden naar een volgende leasing.
Absolute voorwaarden zijn in dat geval dat het sleutelnummer van dit slot wordt doorgegeven ten laatste bij het versturen van het ontvangstbewijs en dat de twee originele sleutels nog in uw bezit zijn.

Hoe werken de B2Bike servicepassen?

Onderhoud zit meestal mee vervat in jouw leasebedrag, waarbij je keuze hebt uit 3 formules, in functie van hoe intensief je je fiets gebruikt en wat jouw B2Bike dealer adviseert. Om een goed onderhoud te garanderen, krijg je bij je fiets een B2Bike servicepas. Na elk onderhoud zal de winkelier je kaart scannen om het onderhoud af te rekenen. De servicepas kan enkel besteed worden bij de winkels die deel uitmaken van het B2Bike netwerk. Bij een onderhoud buiten dit netwerk dien je dus zelf in te staan voor de rekening. Het saldo van de servicepas kan steeds online geraadpleegd worden via onze webpagina customer.

Op de fiets! Ik krijg pech onderweg, wat nu?

Kijk bij het nemen van de lease vooraf goed na of pechhulp in het pakket zit en weet vervolgens bij welke pechdienst je aangesloten bent. Dit kan de B2Bike pechbijstand zijn, ofwel VAB, of ALD Assistance (Touring). Twijfel je? Kijk op de fiets zelf of je een sticker vindt met het juiste contactnummer of neem contact met ons op ( 03/ 295 92 58 (tijdens de kantooruren)). Zit je bij B2Bike pechbijstand via een rechtsteekse leasing bij B2Bike? Fantastich, dit is alvast het contactnummer: +32 (0)3 253 61 72 (24u/24u en 7/7). Voor ALD contacteer je +32 (0)2 706 41 41. Heb je geen pechbijstand maar wil je toch gebruik maken van deze dienst, dien je zelf in te staan voor de kosten.

Wat bij diefstal van mijn fiets/batterij/display,...?

Bij een diefstal is snel reageren de boodschap. Er moet zo spoedig mogelijk aangifte van de diefstal worden gedaan bij de politiediensten met daarin de vermelding van de omstandigheden en de framenummer van de fiets. Met het verslag, de PV (en/of andere vereisten), zal de verzekering/leasemaatschappij een beslissing nemen of er een nieuwe bestelling geplaatst mag worden. Bij tussenkomst van de verzekering heb je in tussentijd recht op een vervangfiets.

Zelfstandige

Kan ik als zelfstandige een fiets leasen?

Ja hoor, dat kan! Ga gerust naar een fietsenwinkel in ons netwerk, zij kunnen je een berekening op maat bezorgen onder de formule "4 Entrepreneurs" en je adviseren welke fiets het beste bij jou past. Na de bezorging van de leaseofferte aan B2Bike, stellen wij je op de hoogte of de leasing wordt goedgekeurd.

Welke looptijden zijn er bij leasing?

Bij onze "4 Entrepreneurs"-formule hanteren we de standaard looptijd, namelijk 36 maanden.

Kan ik het contract vroegtijdig stopzetten?

Ja, dit kan. Er zijn in dat geval twee mogelijkheden: de fiets wordt overgenomen met de betaling van de nog openstaande schuld, of de fiets wordt terug binnengebracht bij de dealer en er wordt een verbrekingsvergoeding betaald. Neem voor vragen contact op met [email protected].

Hoe wordt het onderhoud geregeld?

Je lokale fietsenwinkel zal niet enkel je fiets leveren, deze dealer staat ook in voor het onderhoud en de herstellingen. Het onderhoud zit mee vervat in je leasebedrag, waarbij je de keuze hebt uit 3 formules, in functie van hoe intensief je je fiets gebruikt en wat de fietsenwinkel adviseert. Om het onderhoudsbudget op te volgen, krijg je bij je fiets een B2Bike servicepas mee. Na elk onderhoud zal de winkelier je kaart scannen om zo het onderhoud af te rekenen. Het saldo kan steeds geraadpleegd worden via onze website.

Fietshandelaar

Ik wil lid worden van het B2Bike netwerk

Om lid te worden van het B2Bike netwerk moet je een aanvraag indienen via het online formulier dat je HIER vindt. Na deze aanvraag zullen wij een analyse doen en contact opnemen. Vul het formulier daarom goed en volledig in, zodat wij een goed inzicht krijgen of een samenwerking voor ons beiden gunstig is.

Hoe werkt de B2Bike servicepas?

Fietsonderhoud zit vaak in de lease vervat onder de vorm van een servicepas. Met dit tegoed of vooraf vastgesteld buget van 1, 2 of 3 sterren, kan de fietsgebruiker het onderhoud van de fiets betalen. Opgelet, met het onderhoudstegoed mogen enkel transacties betaald worden die ook effectief onder de noemer van onderhoud of herstelling vallen. Het is dus niet toegestaan om het onderhoudsbudget te gebruiken om een speciaal stuur, zadel of een helm te bekostigen. Wel is het bvb toegestaan om smeermiddelen en reinigingsproducten te kopen voor gebruik op de leasefiets, net zoals het toegestaan is om bvb een reserve binnenband of bandenreparatieset te kopen.

Hoe check ik een saldo op een B2Bike servicekaart?

Het saldo kan je checken via de website: https://www.b2bike.be/nl/customer. Indien het onderhoudstegoed opgebruikt is vooraleer de looptijd van het contract afgelopen is, dan zullen de verdere kosten voor onderhoud door de klant ter plekke aan de fietsenwinkel te voldoen zijn. Een eventueel resterend tegoed op het einde van de contractuele periode blijft besteedbaar, en dat tot een maximum van 5 jaar na het initiële activeren van de Servicepas in kwestie. Je kan bij twijfel de startdatum altijd navragen bij B2Bike!

Klaar om ook op de fiets te stappen?

Ons team staat klaar om u verder te helpen.