Fietsleasing voor leerkrachten en onderwijspersoneel vanaf 1 januari 2025

Nieuws - Aug 22, 2024

Fietsleasing voor leerkrachten binnenkort van start!


Fietsleasing blijft aan populariteit winnen en dankzij een beslissing van de Vlaamse regering, zal binnenkort ook onderwijspersoneel hiervan kunnen genieten. Het ministerieel besluit zal vlak voor de start van het nieuwe schooljaar van kracht worden. Dit betekent dat leerkrachten vanaf 1 januari 2025 officieel gebruik kunnen maken van een leasefiets, die via de eindejaarstoelage wordt gefinancierd. B2Bike is blij dat de Vlaamse regering verder bouwt aan duurzame mobiliteit en tegemoetkomt aan de vraag vanuit scholen om een leasefiets voor personeelsleden aan te bieden.


Deze beslissing wordt door B2Bike volledig gesteund, omdat zij het onderwijspersoneel efficiëntere en goedkopere woon-werkverplaatsingen biedt, waardoor leraars en personeelsleden meer mogelijkheden krijgen om de afstand tot de school te overbruggen. Bovendien heeft B2Bike intussen een mooie geschiedenis opgebouwd met het begeleiden van openbare besturen en bedrijven bij de implementatie van fietsformules en fietsinfrastructuur. Vanuit onze jarenlange ervaring en inzet, staat B2Bike te popelen om de scholen te begeleiden met het opstellen en uitrollen van een eigen, op maat gemaakt fietsplan.


Voor wie?


De regeling geldt voor leerkrachten en onderwijspersoneel bij scholen van het basis- en secundair onderwijs. Ook academies voor deeltijds kunstonderwijs, internaten, centra voor leerlingenbegeleiding en hogescholen vallen onder de nieuwe regeling.


Afhankelijk van de school is het de onderwijskoepel en/of het schoolbestuur die kiest of zij een formule aanbiedt, op welke termijn en met welke leasepartner zij in zee gaat. B2Bike heeft alvast haar huiswerk gedaan en is helemaal klaar om fietsformules op maat van de onderwijsinstellingen uit te werken! Wij zorgen voor maximale ontzorging en bieden een sterk netwerk aan partner fietsenwinkels, deskundig advies, een persoonlijke aanpak en onze handige (digitale) tools.


De formule voor leerkrachten en onderwijspersoneel:


Leerkrachten en ander onderwijspersoneel zullen hun bruto-eindejaarstoelage geheel of gedeeltelijk kunnen gebruiken voor het leasen van een fiets via de school of de onderwijsinstelling. Als men voor meerdere schoolbesturen werkt en zij allemaal een fietslease aanbieden, moet men kiezen bij welke instelling men een leaseformule afsluit. In dat geval is er dus toch één (droom)fiets beschikbaar. Lees er via deze LINK alvast meer over.


Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de voordelen, dit kan via het gewone contactformulier of rechtstreeks bij onze Account Manager Fietsformules die je HIER vindt!