De fiets van de zaak voor zelfstandige

Ontdek hier de vele voordelen van een fiets leasen als zelfstandige of kleine onderneming

De voordelen van fietsleasing

Tax benefit
Het maandelijkse leasebedrag is een bedrijfsuitgave die je als onkost mag boeken. Dit zorgt voor een daling van je belastbare winst, en het geeft je dus een belastingvoordeel. Dit werkt bij verschillende ondernemingsvormen, inclusief onderneming natuurlijke persoon én zaakvoerders met brutoloon.
Zorgeloos de weg op
Je fietsplan omvat een Safebike verzekering, onderhoudsformule, e-bike garantieverlenging en 24/7 pechhulp. Geen zorgen dus over onvoorziene kosten!
Perfecte combinatie
Je kan je leasefiets combineren met een lease -of privéwagen of zelfs je abonnement op het openbaar vervoer. De fiets is een mooie aanvulling op elke vorm van transport!
Elke type en merk van fiets
Je hebt onbeperkte keuze. Elk type fiets dat je in de winkel vindt, kan je leasen.

Informatiepakket zelfstandigen en kleine ondernemingen ontvangen?

Ontvang een overzicht over zakelijke fietslease voor zelfstandige ondernemers

Verstuur

Greep uit ons aanbod

Cannondale Wonderwagon
Kalkhoff Entice
Urban Arrow Cargo
Gazelle Eclipse
Hase ligfiets

Hoe het werkt

1. Bezoek een B2Bike partner fietsenwinkel

Overtuigd? Super! Neem een kijkje in ons netwerk, ga naar een winkel naar keuze en laat een berekening opmaken onder de formule “4 Entrepreneurs”. De winkelier zal ook vragen naar de naam van de onderneming en het ondernemingsnummer.

2. Maak je keuze

Heb je meerdere berekeningen laten opmaken en heb je kunnen beslissen welke fiets je wil leasen? Super! Teken alvast onderaan als bestuurder en bezorg de getekende versie aan de winkel.

3. Getekend? Proficiat

De winkel bezorgt ons de getekende versie en de winkelofferte. Wij doen een financiële analyse, als deze in orde is, krijg je van ons een mail met verdere info. De fiets is bijna klaar om afgehaald te worden!

4. Veel fietsplezier!

Proficiat! Alles is afgerond, zodra de fiets klaarstaat, zal de winkel jou contacteren om deze af te halen! De maandelijkse facturatie wordt opgestart op de eerste dag van de daarop volgende maand. Alvast veel fietsplezier!

Ben jij ook klaar om een fiets te leasen op de zaak voor jezelf als zaakvoerder of één van je werknemers? Wacht niet langer!

Het fietsplan 2024: wat zelfstandigen willen weten

Kan ik als zelfstandige een fiets leasen?

Ja hoor, dat kan! Ga gerust naar een fietsenwinkel in ons netwerk, zij kunnen je een berekening op maat bezorgen onder de formule "4 Entrepreneurs" en je adviseren welke fiets het beste bij jou past. Na de bezorging van de leaseofferte aan B2Bike, stellen wij je op de hoogte of de leasing wordt goedgekeurd.

Weet ik op voorhand hoeveel ik zal moeten betalen?

Uiteraard! Je kan in de winkel een berekening laten opmaken, daarop wordt het huurtarief vermeld. Dat is meteen het bedrag dat maandelijks gefactureerd zal worden na afhalen van de fiets. Het huurtarief omvat de fiets, accessoires, eventuele kledij en al onze diensten: verzekering, onderhoudsformule, e-bike garantieverlenging en 24/7 pechhulp.

Ik heb een KMO met 5 werknemers, kan ik voor één van hen een fiets leasen?

Zeker! De werknemer kan naar een fietsenwinkel in ons netwerk stappen, hier kunnen zij de werknemer ook een berekening op maat bezorgen onder de formule "4 Entrepreneurs". We controleren alle aanvragen en hebben steeds de goedkeuring nodig van een bevoegde persoon gebonden aan de ondernemingsnummer.

Welke looptijden zijn er bij leasing?

Bij onze "4 Entrepreneurs"-formule hanteren we de standaard looptijd, namelijk 36 maanden.

Hoe wordt het onderhoud geregeld?

Je lokale fietsenwinkel zal niet enkel je fiets leveren, deze dealer staat ook in voor het onderhoud en de herstellingen. Het onderhoud zit mee vervat in je leasebedrag, waarbij je de keuze hebt uit 3 formules in functie van hoe intensief je je fiets gebruikt en wat de fietsenwinkel adviseert. Om het onderhoudsbudget op te volgen, krijg je bij je fiets een B2Bike servicepas mee. Na elk onderhoud zal de winkelier je kaart scannen om zo het onderhoud af te rekenen. Het saldo kan steeds geraadpleegd worden via onze website.

Welke verzekeringen bieden jullie en wat dekt die verzekering?

Geen zorgen, je fietsplan omvat een Safebike verzekering, onderhoudsformule, e-bike garantieverlenging en 24/7 pechhulp. Bij diefstal, schade of pech helpen we je steeds verder. Behoudens een klein aantal logische uitsluitingen is eigenlijk alle schade gedekt. Zo is het uiteraard nodig dat je je fiets op slot zet aan een verankeringspunt om te kunnen rekenen op de diefstaldekking, en zal schade niet gedekt worden als je ze zelf met opzet hebt aangebracht. Respecteer je de basis, dan ben je geheel zorgenvrij.

De E-bike garantie in de formule '4 Entrepeneurs' hebben we verplicht gemaakt bij de elektrische fietsen en speed pedelecs, dit is een verzekering die in het 3de gebruiksjaar de rol overneemt van de fabrieksgarantie die doorgaans slechts 2 jaar bescherming biedt.

Hoe verloopt de betaling van mijn leasefiets?

Zodra de fiets is afgehaald, moet de winkel ons het ontvangstbewijs hiervan bezorgen. Vanaf dan wordt er maandelijks een factuur opgemaakt o.b.v. het huurtarief dat reeds op de getekende berekening vermeld werd.

Wat gebeurt er op het einde van de leasing?

Enkele weken voor het einde van de leasing ontvang je van ons een mail. Je zal de keuze krijgen om de fiets kosteloos terug in te leveren of de fiets over te kopen tegen de daarop vermelde prijs. Dit bepaal je volledig zelf.

Opgelet: indien je de leasing vroegtijdig wil beëindigen, zijn hier extra kosten aan verbonden. Neem voor vragen hierrond contact op met [email protected]

Wat anderen zeggen

“Een fietsplan van B2Bike heeft voor mij de fiets nieuw leven ingeblazen. Ik gebruik de fiets zowel voor mijn werk als privé. Ben overal snel op de plekken waar ik moet zijn. En mijn conditie is er ook nog op vooruit gegaan!”
Even voorstellen
Jimmy De Backer, Copywriter
Fiets
Stromer ST3 speed-pedelec
Kilometerstand
10.000km
“De vele verplaatsingen in de binnenstad werden voordien hoofdzakelijk met openbaar vervoer afgelegd. Het invoeren van een fietsvloot bleek al snel een positieve impact te hebben. In de opvolgfase groeide het aandeel elektrische fietsen, en voor aanvulling en uitbreiding gaan we naar fietsen met hogere specificaties.”
Even voorstellen
Fiona Vanderauwera, Accountant
Fiets
Gazelle Avignon
Kilometerstand
5.000 km
“Een fietsplan van B2Bike heeft voor mij de fiets nieuw leven ingeblazen. Ik gebruik de fiets zowel voor mijn werk als privé. Ben overal snel op de plekken waar ik moet zijn. En mijn conditie is er ook nog op vooruit gegaan!”
Even voorstellen
Veerle Mertens, Jurist
Fiets
Stromer ST3 speed-pedelec
Kilometerstand
10.000km

Klaar om ook op de fiets te stappen?

Ons team staat klaar om je verder te helpen.