Stap op je droomfiets

Bespaar tot wel 40% vergeleken met kopen.

Enkele voordelen voor de werknemer

Een nieuwe fiets voor onderweg
Met jouw nieuwe fiets win je vaak tijd: zeker in een stedelijke omgeving ben je sneller dan met de auto. Met de fiets beweeg je meer, wat goed is voor de gezondheid én bijdraagt aan een beter milieu.
Tot wel 40% kostenbesparing
Door een deel van jouw bruto verloning te gebruiken om de fiets te betalen, levert dit 30 tot 40% voordeel op ten opzichte van een persoonlijke aankoop.
Fietsvergoeding
De werkgever mag je tot 0,35€ per km fietspremie geven, vrij van belastingen. Dat telt snel door.
Comfort en zekerheid
Met een fiets via het werk ben je zeker van kwaliteit, verzekering en/of pechbijstand en een goed onderhoud. Zo ben je steeds gerust onderweg.

Informatiepakket voor jouw onderneming ontvangen?

Ontvang direct een compleet overzicht over fietslease voor bedrijven

Greep uit ons aanbod

Gazelle Eclipse T11 HMB
Kalkhoff Entice
Gazelle Ultimate C8
Cannondale Wonderwagon Neo 1
Urban Arrow Cargo
HASE Ligfiets

Hoe het werkt

1. Overtuig je werkgever

Wil je een leasefiets? Overtuig je werkgever. Goed om te weten: fietsleasing via B2Bike is 100% gratis voor je werkgever en jij betaalt slechts een bepaald percentage via jouw brutoloon! Beter kan toch niet? Zodra jouw werkgever mee overtuigd is, staan we klaar voor de volgende stap!

2. Kies je dealer en droomfiets

Kies een fiets uit volgens jouw eigen behoeftes. In principe heb je de vrijheid om te kiezen uit elk type en merk fiets dat beschikbaar is bij onze dealers. Houd er echter rekening mee dat jouw werkgever bepaalde voorwaarden kan stellen. Daarna wordt het overwegen: efficiëntie, comfort, snelheid, of de ruimte van een bakfiets ?

3. Zorgeloos fietsen

Geniet de komende 36 maanden zorgeloos van je leasefiets! Dit omvat een onderhoudspakket, verzekering, garantie en optionele pechbijstand. We regelen alles voor jou, zodat je steeds gerust onderweg bent.

4. Krijg de fiets in je bezit

Enkele weken voor het einde van je contract, krijg je de keuze aangeboden om de fiets terug in te leveren of over te nemen aan een aantrekkelijke prijs! Jouw werkgever kan ook toestaan om alvast een nieuwe leaseperiode te starten voor een nieuwe fiets via het werk!

Wil jij ook fitter en energieker naar je werk? Plus de fiscale voordelen? Ga dan voor een leasefiets!

Het fietsplan: wat werknemers willen weten

Doe ik er voordeel mee een fiets te nemen via de werkgever? Wat kost een fietsleasing mij persoonlijk?

Door een bedrijfsfiets te nemen, lever je bruto centen in om jouw fiets af te betalen. Dit geeft een 30% tot 40% voordeel op ten opzichte van een persoonlijke aankoop. Als je werkgever jou een bedrijfsfiets aanbiedt, dan is dat voor jouw persoonlijke belastingaangifte GEEN belastbaar voordeel, zelfs niet als je die fiets daarnaast voor privédoeleinden gebruikt. Daarenboven mag de werkgever jou tot 0,35€ per km fietspremie geven, vrij van belastingen! Daarenboven dien je ook geen fietslening af te sluiten bij een bank om die fiets te kunnen verwerven waar je altijd al van droomde.


Wat gebeurt er als de huurperiode ten einde komt?

Bij het einde van de huurperiode krijg je de keuze om de fiets over te nemen aan haar restwaarde. Wanneer het einde van de huur haar laatste weken nadert, ontvang je dus een bericht van B2Bike. Wij stellen bij een positief antwoord een overnamefactuur op, die eenvoudig online betaald kan worden. Als je verkiest de fiets niet over te nemen, dan lever je de fiets op de einddatum van de huur gewoon terug in bij jou B2Bike dealer. De fiets gaat niet verloren want na afloop van de huur zonder overname zal B2Bike de fiets terug aanbieden op de tweedehandsmarkt voor een 2e leven!

Welke types fiets kan ik kiezen?

Het antwoord is eenvoudig: en je kan élk type fiets kiezen dat binnen de fietspolicy van jouw bedrijf toegelaten is en binnen ons netwerk te vinden is. Daarbinnen kies je dus volledig zelf welk type fiets je wenst te leasen volgens jouw specifiek traject en budget! Elk merk en elk model dat bij de meer dan 800 fietsenwinkels van ons netwerk te vinden is, kan in dat geval overwogen worden. Jouw dealer kan je alleszins nuttig advies geven wanneer je meegeeft hoe intens je de fiets wil gebruiken en andere voorkeuren qua rijgedrag, uiterlijk ect.. Zelfs custom-made fietsen horen tot de keuzemogelijkheden!

Ben ik meteen de eigenaar van de fiets als ik een fietslease via de werkgever start?

Neen, de fiets blijft gedurende de looptijd eigendom van de leasemaatschappij. Na de lease krijg je de kans om de fiets aan een voordelig tarief over te nemen. Tijdens het gebruik van de fiets dien je deze dan ook te behandelen als een verantwoordelijke bestuurder én goed te onderhouden. Hiervoor kan je dan ook gebruik maken van de B2Bike servicepassen en de goede raad en de technische werkplaatsen van onze dealers.

Kan ik mijn contract voortijdig beëindigen?

Dit is mogelijk mits de betaling van een verbrekingsvergoeding wanneer je de fiets terug inlevert. Bij een voortijdige overname van de fiets, bekijken we de nog openstaande schuld om de definitieve overnameprijs te bepalen.

Ik heb een lopende fietsleasing, kan ik voor deze is afgelopen al een nieuwe fiets bestellen?

Om je twee leasings aan te laten sluiten, kan je inderdaad al op voorhand een nieuwe aanvraag opstarten. Bij goedkeuring van dat dossier, wordt de datum doorgegeven aan de fietsenwinkel vanaf wanneer de nieuwe fiets afgehaald mag worden. Hierdoor ontstaat er geen overlapping tussen beide leasedossiers en kom je niet in de problemen met de loonruil. Gemiddeld starten werknemers 3 maand voor het einde van de leasing een nieuwe aanvraag op. Een maximumtermijn kan wel specifiek bepaald worden in de fietspolicy van de werkgever, dus vraag dit zeker vooraf na bij ons of jouw HR.

Ik heb mijn servicepas verloren.

Neem dan contact op met B2Bike via [email protected] . Wij zullen dan de verloren kaart deactiveren om misbruik te voorkomen en een nieuwe kaart voorzien. Die kan je daarna afhalen bij jouw dealer. Na het verrekenen van een administratieve kost van 10€, komt daarop meteen het juiste saldo terecht!

Kan de fiets ook in een andere B2Bike dealer worden onderhouden dan de winkel waar deze is besteld?

Dat kan perfect: de onderhoudspas is geldig in elke winkel van het B2Bike netwerk. Toets wel af met deze dealer in kwestie of men de nodige specialisatie & onderdelen heeft van jouw fietsmerk of type fiets. Het kan dat deze je alsnog moet doorverwijzen naar een collega. We raden daarom aan om toch zoveel mogelijk uw eigen dealer te nemen: deze is tenslotte degene die de juiste onderdelen en gereedschappen in huis heeft om uw merk te servicen en men kent u en uw fiets het beste.

Ik heb schade, wat nu?

Afhankelijk van de leasemaatschappij kan de werkwijze verschillen. De fietsenwinkel maakt een bestek op van de schade en de verzekeraar en de leasemaatschappij worden hiermee ingelicht. Soms kan verzekering en/of leasepartner een schadeverslag van de omstandigheden en foto's opvragen. Wanneer de verzekeraar het schadedossier goedkeurt wordt er een herstelfactuur opgemaakt. Bij tussenkomst van een verzekering kan je rekenen op een vervangfiets, zo ben je steeds gerust onderweg.

Wat anderen zeggen

“De klantendienst van B2Bike is eenvoudig te contacteren. Mijn vraag werd snel en vriendelijk beantwoord. B2Bike volgde de voortgang van mijn dossier ook verder op en informeerde me correct. Ik kon binnen de week mijn fiets afhalen in de winkel 😊."
Even voorstellen
Annelies Ivens, ATS
Fiets
Riese & Müller
"In 2018 ben ik ingestapt in het fietsleaseplan van BASF Antwerpen; ik lease intussen al mijn tweede fiets. Sinds die dag in 2018 doe ik mijn woon-werkverkeer op regelmatige basis met de fiets. Fietsen is niet enkel een manier om naar het werk te gaan; het is voor mij ook pure ontspanning! Ik koos voor een sportfiets zodat ik ook in het weekend mijn kilometers kan afleggen en mijn hoofd kan leegmaken. Uiteraard is het weer hier in België niet altijd even fantastisch, maar met de geschikte fietskledij in de aanslag houd ik mij warm en droog. En geen file, hoe zalig is dat? Niets anders dan voordelen dus. Ik kan het iedereen aanraden!"
Even voorstellen
Wim Peeters, Medewerker BASF Antwerpen
Fiets
Cervélo
Kilometerstand
8.000km/j
“De vele verplaatsingen in de binnenstad werden voordien hoofdzakelijk met openbaar vervoer afgelegd. Het invoeren van een fietsvloot bleek al snel een positieve impact te hebben. In de opvolgfase groeide het aandeel elektrische fietsen, en voor aanvulling en uitbreiding gaan we naar fietsen met hogere specificaties.”
Even voorstellen
Merel Boom, Accountant
Fiets
Gazelle Avignon
Kilometerstand
5.000 km

Klaar om ook op de fiets te stappen?

Ons team staat klaar om u verder te helpen.