Fietsen in business class

Geschiedenis van B2Bike

B2Bike stond mee aan de wieg van fietsleasing in Belgie en kan zich daarom een pionier noemen op vlak van duurzame mobiliteit. Kom in bovenstaande video meer te weten over de geschiedenis van B2Bike !

Mobiliteit en fietsleasing

Bij B2Bike specialiseren we ons in fietsplannen, fietsleasing en fietsaankoop voor bedrijven en instanties. Hoe zou het zijn, mocht u een fiets naar keuze kunnen aanbieden aan uw werknemers en dit volledig kostenneutraal voor u als werkgever? B2Bike begeleidt uw bedrijf of organisatie van A tot Z bij het realiseren van het ideale fietsplan! Wij zorgen voor maximale ontzorging en bieden een sterk netwerk aan partner fietsenwinkels, deskundig advies, een persoonlijke aanpak en onze handige tools.

Een fietsplan zonder zorgen

B2Bike vormt uw toegang tot een sterk nationaal netwerk van zelfstandige, lokale fietsenwinkels. Zo kunnen uw werknemers rekenen op een breed gamma mooie fietsen met lokale service. Daarnaast bundelen we ook onderhoudsformules, verzekering, pechhulp en fietsstallingen tot één handig pakket.

De fietsen kunnen aangeboden worden in fietsleasing of in aankoop. In elk geval krijgt u zekerheid en een eenvoudig beheersbaar budget. Zo kan uw bedrijf of organisatie zich volop op haar kernactiviteiten blijven concentreren.

Persoonlijke aanpak

Wij zorgen voor een knallende lancering van uw fietsplan en enthousiasmeren de werknemers met een kick-off infosessie ter plaatse waarbij ze direct een leuke greep uit het aanbod fietsen kunnen testen.

Onze tools

Dankzij onze handige tools volgt u als werkgever gemakkelijk het volledige proces op.

Een fietsplan, hoe begin je daar nu aan? Geen zorgen, bij B2Bike beheersen we zowel de theorie (analyse, fiscaliteit en organisatie) als de praktijk (levering, beheer en dienst na verkoop). Vragen over uw fietsplan, organisatorisch, fiscaal of technisch? De kans is reëel dat wij het antwoord zo klaar hebben liggen, omdat we de vraag al tegenkwamen bij eerdere projecten.


Het opzoeken en samenvatten van de regelgeving hebben we bij B2Bike al voor u gedaan. Misschien wil u een subsidie-dossier indienen of een mobiliteitsplan opstellen. U kan bij B2Bike terecht voor onder andere afstandsanalyse woon-werk, bevraging van uw personeel over het huidige mobiliteitsgedrag,… Met enkele efficiënte analysetools geven we u snel zicht op de afstanden (via fietsbare route) en het verplaatsingsgedrag van uw werknemers. Dit helpt om in een vroeg stadium het budget in te schatten en zowel de nulsituatie als uw doelstellingen te kwantificeren.


Ook veiligheid is een vaak terugkerend aandachtspunt. Cruciaal daarbij is een veilige fietsroute. Wij stippelen die uit voor elke medewerker.

Klaar om ook op de fiets te stappen?

Ons team staat klaar om u verder te helpen.